Οι Σταγώνες ανοίγουν στο κοινό: πρεμιέρα στη Χαλκιδική

Ύστερα από έναν κοπιαστικό και δημιουργικό χειμώνα οι Σταγώνες ανοίγουν στο κοινό με μια σειρά προβολών στα μέρη όπου γυρίστηκαν. Πρόκειται για προβολές στήριξης των περιοχών αυτών, ενημέρωσης του κόσμου αλλά και ενίσχυσης του ντοκιμαντέρ που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους πολίτες. Μέχρι στιγμής κινήματα και φίλοι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη έχουν καλύψει το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ, και η τωρινή μας προσπάθεια γίνεται για την πληρωμή των συντελεστών που δούλεψαν γι’ αυτό. Όπως υποσχεθήκαμε, μετά από τις προβολές αυτές θα οριστικοποιηθεί το μοντάζ και οι Σταγώνες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο με ελεύθερη συνεισφορά. Να υπενθυμίσουμε οτι το ντοκιμαντέρ Σταγώνες είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Νερού στις 22 Μαρτίου (Σάββατο), καλούμε ομάδες και συλλογικότητες να στηρίξουν την προσπάθειά μας οργανώνοντας προβολές του ντοκιμαντέρ στο τριήμερο εκείνο (21-23 Μαρτίου) ύστερα από συνεννόηση μαζί μας, ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα και τους κινδύνουν που προκύπτουν από την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα Φυσικά, οι προβολές αυτές οφείλουν να είναι χωρίς αντίτιμο, με εθελοντική συνεισφορά για την στήριξη του ντοκιμαντέρ.

Πρεμιέρα στη Μεγάλη Παναγιά
Πρεμιέρα κάνουν οι Σταγώνες στη Μεγάλη Παναγιά, στις Σκουριές Χαλκιδικής, και θα συνεχίσουν σε όλη τη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια σε Βόλο και Αθήνα. Η επιλογή αυτή έγινε με γνώμονα τόσο τη σημασία που θέλουμε να δώσουμε στο πρόβλημα του νερού και τους αγώνες της περιοχής, όσο και τη στήριξή μας στις αγωνίες των κατοίκων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 8/3/14, ώρα19:00, Μ. Παναγία (Χαλκιδική)
Κυριακή 9/3/14, ώρα12:00, Αμουλιανή (Χαλκιδική)
Κυριακή 9/3/14, ώρα19:00, Ιερισσό (Χαλκιδική)
Δευτέρα 10/3/14, ώρα19:00, Νέα Ρόδα (Χαλκιδική)
Τρίτη 11/3, Θεσσαλονίκη, ώρα 18:30 (κινημ. Αλέξανδρος)
Σάββατο 15/3, ώρα 19:00, Αραβησσός
Κυριακή 16/3, Αριδαία
Δευτέρα 17/3, Σταυρός (Χαλκιδική)
Τρίτη 18/3, Ουρανούπολη (Χαλκιδική)
Τετάρτη 19/3, Θεσσαλονίκη (Μικρόπολις)
Παρασκευή 21/3, ώρα 18:30 Αθήνα – ΑΣΟΕΕ (project The future is still Unwritten)
Κυριακή 23/3, ώρα 19:00, Χαλκίδα (ομάδα Καθρέφης)
Δευτέρα 24/3, ώρα 19:00, Σχηματάρι
Τετάρτη 26/3, Βόλος
Κυριακή 30/3, Αθήνα (Αυτόνομο Στέκι)

Στο μεταξύ, οι Σταγώνες θα προβληθούν και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που ανοίγει την αυλαία του στις 14 Μάρτη. Συγκεκριμένα θα προβληθεί:
Παρασκευή 14/3, ώρα 20:00, αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη
Πέμπτη 20/3, ώρα 13:30, αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη

Όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος μέσα στον Μάρτη θα γίνουν προβολές και στην Κρήτη, τον Απρίλη. Σας καλούμε να στηρίξετε αυτές τις προβολές με την παρουσία σας και την προώθησή τους. Επικοινωνείστε μαζί μας για τη διοργάνωση προβολών στην περιοχή σας.

Bookmark the permalink.

Comments are closed