Συνεισφορά

donate

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Σταγώνες”, δεν διαθέτουμε πόρους στην παρούσα οικονομική συγκυρία, αλλά και δεν επιθυμούμε να δεσμευτούμε από έναν χρηματοδότη, για προφανείς λόγους. Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε σε σας, στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυτού του θέματος, προκειμένου να μας ενισχύσετε. Η στήριξή σας είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση αυτού του ντοκιμαντέρ. Απευθυνόμαστε σε όλους, άτομα, συλλογικότητες και κοινωνικές ομάδες, για να ζητήσουμε την οικονομική σας στήριξη καθώς πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να καλύψουμε τα έξοδά μας (κόστη μετακίνησης, εξοπλισμού και εργασίας) από πολλές πηγές και όχι από μία. Αυτή η επιλογή επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία (σε κανέναν δεν περισσεύουν), από την πολιτική συγκυρία (όσοι τους “περισσεύουν” δεν ενδιαφέρονται για μια τέτοια έρευνα ή δεν τους επιτρέπεται να ενδιαφερθούν προκειμένου να συνεχίσουν να τους “περισσεύουν”), αλλά και από την ίδια την έρευνα: η ανεξαρτησία που επιδιώκουμε ως προς την προσέγγιση και τον χειρισμό του θέματός μας μάς επιβάλλει να μην υπάρχει καθοριστική οικονομική δέσμευση προς ένα άτομο ή ομάδα. Θεωρούμε πως όσοι συνεισφέρουν θα το πράξουν με όρους εμπιστοσύνης προς τους συντελεστές και τη δουλειά τους και δεν θα επιδιώξουν να επέμβουν σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε εξαρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι η έρευνά μας θα είναι ανεξάρτητη και δεν θα δεχτούμε παρεμβάσεις. Εμείς δεσμευόμαστε αφενός να θέσουμε υψηλό στόχο για την ερευνητική και την καλλιτεχνική αξία του ντοκιμαντέρ, αφετέρου να φέρουμε ένα άρτιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Η φιλοσοφία της χρηματοδότησης συνοψίζεται στο λίγα από πολλούς, και όχι πολλά από λίγους. Το παραμικρό ποσό είναι πολύτιμο και προσθέτει ένα λιθαράκι στις ανάγκες μας. Απόφασή μας είναι να μην απευθυνθούμε ή δεχτούμε χρήματα από κόμματα, κομματικά ιδρύματα, κρατικούς οργανισμούς ή θεσμικούς φορείς, με μόνη εξαίρεση τους συλλόγους εργαζομένων των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης, οι οποίοι θεωρούμε ότι οφείλουν να εμπλακούν, αν θελήσουν. Η συνεισφορά σας μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά (μέσα από το Paypal), είτε με κατάθεση στην τράπεζα – σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τα περαιτέρω.
Ιδιαίτερα χρήσιμος και ασφαλής τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυσή μας είναι τόσο οι εκδηλώσεις πριν όσο και οι προβολές αφού πραγματοποιηθεί από ομάδες που το επιθυμούν.

ΣΤΗΡΙΞΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Φυσικά, εκτός από την οικονομική σας συνεισφορά, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μας βοηθήσετε. Στείλτε μας πληροφορίες, διαδώστε το υλικό μας, οργανώστε προβολές, ενημερώστε τους γύρω σας, πείτε σε φίλους και ομάδες που γνωρίζετε στο εξωτερικό για την έρευνά μας, λειτουργήστε ως ένας κρίκος πληροφόρησης μαζί με μας προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για τους κινδύνους που απειλούν το νερό.

Όταν ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Θερμά σας προτρέπουμε να το δείτε με φίλους σας, να οργανώσετε προβολές, να το προωθήσετε με κάθε τρόπο. Φυσικά, προϋπόθεση γι αυτή την ελεύθερη διαθεσιμότητα είναι ο μη εμπορευματικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων και η έλλειψη εισιτηρίου – μπορεί μόνο να υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά για τη στήριξη του ντοκιμαντέρ. Ενημερώστε μας αν θέλετε γι’ αυτές τις ενέργειες ώστε να τις προωθούμε κι εμείς.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες στην Εφημερίδα των Συντακτών, την πρώτη συνεργατική εφημερίδα στην Ελλάδα και το OmniaTV, τόσο για τη βοήθειά τους στην έρευνά μας όσο και για τη βοήθειά τους στην επικοινωνία μας με όλους εσάς. Σε τοπικό επίπεδο, απολαμβάνουμε τη στήριξη της χανιώτικης εφημερίδας Αγώνας της Κρήτης και του ραδιοσταθμού Κρήτη FM 101,5. Ευελπιστούμε να προστεθούν πολλές ακόμη δημοσιογραφικές ομάδες, ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά στη διάδοση της προσπάθειάς μας. Κυρίως όμως ευελπιστούμε να προστεθείτε όλοι εσείς. Διότι, όλοι μας είμαστε φτιαγμένοι από νερό!

Comments are closed